Glasba med radijskim delom in kritiko

Submitted by root on Sre, 03/20/2019 - 15:53

Glasbena diskurziva

 

Okrogli mizi glasbene redakcije Radia Študent

 

Na dan velikega praznovanja petdesetletnice Radia Študent bo glasbena redakcija tega istega radia v sodelovanju s Slovenskim glasbeno-informacijskim centrom (SIGIC) pripravila dve okrogli mizi na teme, povezane z vsakdanjim delom z glasbo v kontekstu radijskega medija in glasbene kritike.

Kako misliti glasbeni profil sodobne radijske postaje, ki deluje v javnem interesu? Kako navigirati na polju kompromisov med stroko, tržno neefektivno glasbeno produkcijo in poslušalstvom? Kdo sploh je strokovnjak za glasbo na radiu? Na podlagi kakšnih kriterijev taktiziramo s podporo domači produkciji? Na kakšen način se soočamo s kvotami domače glasbe? Kako gledamo na glasbo v kontekstu radia v naslednjem desetletju in dveh? Ter kakšno je stanje glasbene kritike v domačih medijih v letu 2019, ko je prostor za takšno vsebino že nekaj časa radikalno skrčen in zakrčen? Kako razumeti lokalno specifičen slovenski prehod iz obdobja pred tsunamijem interneta v sodobnost? Kaj se dogaja z mobilnostjo sodelavcev glasbenih redakcij, z medija na medij, iz učnih situacij v profesionalne okvire? Ali kritiko popularne glasbe danes uredniki razumejo kot strokovno vsebino ali prej kot vsako pisanje, ki se poskuša približati čim širši javnosti? Vsebina ali stil?

 

Na obeh okroglih mizah, ki se bosta zgodili v prostorih SIGICA, bodo sodelovali aktualno relevantni strokovnjaki iz miljejev nekomercialnih radijskih medijev in glasbene kritike.

 

Pretekli dogodki

09. Maj 13.00
9. maj ob 13.00
SIGIC, Trg francoske revolucije 6, Ljubljana
09. Maj 15.00
9. maj ob 15.00
SIGIC, Trg francoske revolucije 6, Ljubljana