50 let Radia Študent (Laibach, Mimika Orchestra in ...)

Submitted by root on Sre, 03/20/2019 - 02:48

FB Kino ŠiškaFB Božidar

50let

 

Radio Študent praznuje svoj rojstni dan 9. maja, na dan zmage, in to ni naključje. Vsak dan (in tako že 50 let) sodelavke in sodelavci Radia Študent s svojo svežino in izvirnostjo, s kritično mislijo in z željo po odstiranju novih glasbenih obzorij bijemo bitke in širimo prostor za neodvisno, alternativno sceno, za svobodo misli in duha. Vsako dopolnjeno leto je zmaga, in ko se jih nabere 50, je to zmagoslavje.

Nakup vstopnic: https://bit.ly/2JrfVYj

 

ROJSTNODNEVNI PROGRAM


Kino Šiška:

LAIBACH / SI

Mimika Orchestra feat. Darko Rundek / HR

Jimmy Barka Experience / SI
Housewives / VB
Seine / HR
 

Klub Božidar:

Lone / VB

Dulash / SI
Lavka / SI

 

Bar Božidar: 

Napo-Lee-Tano / SI
Borka / SI
Tetsuo / SI
Simm / SI

 


POZOR, ENA VSTOPNICA, DVE PRIZORIŠČI!


Predprodaja: 13 €/18 €  
Na dan dogodka: 23 €

Nakup vstopnic: https://bit.ly/2JrfVYj


 

Osrednje praznovanje 50. rojstnega dne vašega najljubšega radia se bo tokrat odvilo v Kinu Šiška. Kot prvi bo v Komuni nastopil hrvaški dvojec Seine, ki svoj značilni akustični punk s temačnimi besedili po novem združuje tudi z elementi trip hopa.

Za njim nas bo v Katedrali na pot zvokov od Peruja do Bakuja popeljala domača trojica Jimmy Barka Experience, ki svoj bendovski arzenal štirih gramofonov in enega seta bobnov združuje v močno plesno artilerijo, ki na odru deluje kot dobro naoljen mehanizem.

Obe zasedbi sta predstavnici pomembnih domačih založb in bosta za to priložnost premierno predstavili novi izdaji. Seine bo pri Moonlee Records izdal svoj drugi album, Jimmy Barka Experience pa so v sodelovanju z rx:tx najavili izdajo male plošče Three Piece Puzzle.

Nato se bo s premiernim slovenskim koncertom predstavila velika zagrebško-londonska zasedba Mimika Orchestra, ki je lani z albumom Divinities of the Earth and the Waters poskrbela za enega najbolj čislanih izdelkov v regiji. Kot gost se bo orkestru, ki ga vodi skladatelj in dirigent Mak Murtić, posebej za ta nastop pridružil še legendarni vodja zasedbe Haustor Darko Rundek.

Za tem nas bo v temnem zavetju Komune pričakal drzni šamar, izkopan iz globin londonskega undergrounda. Housewives so na svojem drugem letošnjem albumu Twilight Splendour kitare zamenjali za elektronsko opremo in se na svoji nadaljnji poti k izničenju žanra naslonili na glasbene izraze izvajalcev, kot so Battles ali Oneohtrix Point Never.

Večer v Kinu Šiška bo zaključila ena redkih, če ne edina domača zasedba, ki, kot Radio Študent, tudi po desetletjih in desetletjih delovanja ostaja relevantna in aktualna. Laibach bodo za to priložnost pripravili poseben program, ki bo predstavil presek njihove dolgoletne glasbene poti.

 

Po koncertih bo sledil nočni program, na katerega smo v sodelovanju z založbo rx:tx v klub Božidar povabili dolgoletnega favorita Radia Študent, soustanovitelja nam ljube založbe Magicwire, mednarodno čislanega didžeja in slogovno prepoznavnega producenta, ki sliši na ime Lone.

Plesišče v glavni dvorani bodo ob britanskem fotru razgibavali nepredvidljivi Kvalitat kapitan Dulash in ljubljanski house šefe Lavka, v baru pa z bombami oboroženi RŠ hip hop veteran Napo-Lee-Tano, še en mojster domačega hip hopa in RŠ ekscelenca Borka, predstavnik mlajše generacije didžejev Radia Študent, vedno prvi na področju postklubske elektronike, Tetsuo, in ubrani sukalec plošč iz vrst kolektiva Just Us, Simm.

Pretekli dogodki