Lone

Lone

 

Po nepričakovani odpovedi nastopa našega osrednjega gosta klubskega dela obletnice, imenitnega poznavalca britanske glasbene dediščine Special Requesta, smo staknili takega, ki mu je kos! Njegovo mesto bo zapolnil njegov nottinghamski kolega Lone! Dolgoletni favorit Radia Študent, soustanovitelj nam ljube založbe Magicwire, mednarodno čislan didžej in slogovno prepoznaven producent, čemur pritrjujeta tudi podatka, da gre za enega tesnejših sodelavcev kultne belgijske založbe R&S Records zadnjih let ter eno najbolj znanih imen sodobnega housa, ki se spogleduje s staro šolo.

Naj gre za njegovo dolgotrajno ljubezen do hip hopa zlate ere, afiniteto do hardcore zvokov močne britanske šole ali strast do chicaškega old school housa, korenine njegovega glasbenega izraza segajo globoko v zlate čase rejva poznih 80. in zgodnjih 90. let 20. stoletja. Danes v Londonu delujoči Matt Cutler je svoje mesto na zemljevidu klubskih udarcev odkljukal leta 2010 z energičnim albumom Emerald Fantasy Tracks, do danes pa je uspel nanizati že šest studijskih albumov, izmed katerih kritiško najbolj izstopata najaktualnejša Galaxy Garden in Reality Testing. Okope svojega renomeja je dodatno utrdil z remiksi za ustvarjalce, kot so Radiohead, Disclosure, Friendly Fires in Nathan Fake. Še najbolj pa ga je v orbito elektronske glasbe izstrelil hit Airglow Fires iz leta 2013, ki je s svojim prefinjenim in učinkovitim prepletom old school housa in sodobnih produkcijskih metod nemudoma postal klasika.

Lone na svojih didžejevskih nastopih mojstrsko prepleta zvoke housa, soula, hip hopa in techna, kar vsakič znova potrjuje v svoji rezidenčni oddaji na londonskem radiu NTS.

Klubski del 50. obletnice Radia Študent bo torej zaznamovan z evforično, evokativno in rejversko nostalgično, a vselej v prihodnost zazrto Cutlerjevo selekcijo!    

Facebook, Soundcloud, Resident Advisor, Bandcamp