Xiu Xiu, Nina Bulatovix

18. marec
Layerjeva hiša, Kranj

Facebook dogodek

XUI

 

Xiu Xiu

Xiu Xiu je ime za vznemirljivo oseben in brezkompromisen glasbeni projekt multi-instrumentalista Jamieja Stewarta, ki živi in dela v Los Angelesu ter redno sodeluje z drugimi umetniki, tako v studiu kot na odru. Od leta 2002 dalje Xiu Xiu nepretrgoma izdaja nove albume, sodeluje pri drugih art projektih in dela obsežne mednarodne turneje.

Po nastopu leta 2017 v ljubljanski Menzi pri koritu se zasedba vrača v Slovenijo, tokrat premierno v Stolp Škrlovec. 18. marca nam bodo predstavili svoj novi izdani album Girl with Basket of Fruit (2019), ki je še pogumnejši kot njegov predhodnik Forget (2017), in tudi bolj melanholično stiliziran, prežet z vznemirjenostjo, napetostjo, žalostjo in jezo. Koncertni performans za vse glasbene sladokusce, ki ga ne gre zamuditi!


Nina Bulatovix

Dost dobri. Dost zanimivi.

Boben, bas, glas. In sayonara preteklemu. Iz prihodnosti nas kličejo obrazi molčečih! Ne gre za preigravanje ogorčenih, še manj stvar programa. Pa saj razumeš: Odmisli debato. Odmisli režijo. Odmisli model.

Poj mi tralala.

 

---

Layerjeva hiša je kranjsko kulturno središče. V hiši, kjer je nekdaj živel baročni slikar in ponarejevalec denarja Leopold Layer, čez leto pripravijo več kot tristo kulturnih dogodkov vseh mogočih zvrsti, najraje pa koncertov, likovne umetnosti in dogodkov s slovesom urbanega utripa.

"Mesto kulture
Rime kuje
Ena je že tu
Prešernu se izmuznila v snu
Ekipa Layerjeve hiše
50 let RŠa podpiše"