ŠKM Banda, Seul Océan

30. april ob 21.00
MKK Bele krajine, Črnomelj

FB dogodek

seul

 

Seul Océan

Seul Océan je kvartet, ki obratuje od leta 2014 in prideluje izključno inštrumentalne plodove. Po tajni frankofonski metodi so uglasbili svojevrsten zliv post-rocka, metala ter progresive, ki seže od prijetnih občutkov zasanjanosti do epskega nažiganja kitar. Novembra leta 2018 so izdali prvenec Je Fais Revivre, ki je utrdil njihovo mesto na slovenski glasbeni sceni.

 

ŠKM banda

Beltinška zasedba ŠKM banda pravzaprav ne potrebuje daljše predstavitve. Po skoraj petnajstih letih delovanja, štirih odličnih ploščah in fluidnem ustvarjanju njihove edinstvene glasbene realnosti, imenovane post-jazz, se prekmurski instrumentalni čarodeji vračajo s svežo stvaritvijo. Če so prejšnji album Panontikon zaznamovale etnografsko obarvane zvočne krajine, se kvartet na peti plošči ponovno obrača k svojim koreninam in bolj surovemu, rockovsko obarvanemu zvočnemu miljeju. Album nouvi sad je januarja izšel kot sodelovanje založb Kapa Records ter GBTM, v ospredje pa postavlja agresivnejši pristop h komponiranju, in s prepletanjem različnih žanrov povezuje široko paleto čustev in impresij, od romantičnih vzdihljajev in vznemirjenosti do ekstatičnega besa – podobno tistim nemirnim sanjam, ki ti sledijo še dolgo po tem, ko se zbudiš.


Vstopnina:
2 € ...... Študenti
5 € ...... Normies

---

Ustanovljen leta 1991 MKK BK spada med najpomembnejša prizorišča alternativnih oblik kulture v jugovzhodnem delu Slovenije. Tako kot v času nastanka MKK še vedno vodi skupina entuziastov, ki razumejo, da fenomen kulture ni samo produkt ustanov, temveč tudi posameznikov, katerih forme izražanja navadno ne spadajo v klasične, tradicionalne okvirje. Upoštevajoč to načelo je MKK v 28 letih kontinuiranega dela organiziral čez 600 koncertov rock, metal, punk, rap, dub, reggae, ska in dub glasbe iz celega sveta. Njegov program redno bogatijo tudi prezentacije del proze in poezije, stand-up komedija ter občasna predavanja in okrogle mize.

"V trenutnih težkih časih je sodelovanje organizacij s podobnimi cilji in pogledi z namenom razvijanja alternativne scene in podpore mladih bandov zelo pomembno. Veseli nas, da lahko podpiramo projekt RŠ klubski maraton in verjamemo, da bo to sodelovanje trajalo in bo še boljše tudi v prihodnjih 50 letih!"