Shekuza, Warlord Chipmonk, Zergon

KUD Channel Zero, Ljubljana

FB dogodek

channel

 

Kamizdat in ZARŠ predstavljata novi izdaji: Shekuza - De Sica in Warlord Chipmonk - Nicotiana Tabacum. Klub bo ogrel Zergon

LINEUP:
Zergon
Shekuza
Warlord Chipmonk


SHEKUZA

Shekuza se s prvencem De Sica predstavlja kot izredno zrel glasbenik in producent, ki glasbeni material, pridobljen izključno s pomočjo modularnih sintetizatorjev, oblikuje v prepričljive zvočne zgodbe. Miha Šajina je producent, oblikovalec zvoka in DJ iz Ljubljane, ki je do sedaj deloval kot klaviaturist v zasedbah Intimn Frizurn in Moveknowledgement, kmalu pa je ustanovil tudi lasten elektronski trio z imenom Ewok. Z Moveknowledgement je posnel albume Ant People (2005), Listen to Nebukadnezar (2007), Pump Down!!! (2011) in See (2014), z Ewok pa prvenec No Time (2013). Plošča Pump Down!!! zasedbe Moveknowledgement je bila po mnenju večjih slovenskih medijev razglašena za ploščo leta 2011. Šajina pa v omenjenih zasedbah ne deluje zgolj kot instrumentalist in avtor glasbe, z leti je namreč prevzel tudi končno zvočno podobo Moveknowledgement in Ewok, kar ga je vodilo v produciranje in oblikovanje zvoka tudi za druge alternativne skupine, kot so Dubzilla, Kill Kenny in Unknown. Že dobro dekado pa brede po klubskih vodah pod psevdonimom Shekuza, kjer raziskuje moderno elektronsko glasbo s poudarkom na temačnem klubskem technu.


WARLORD CHIPMONK

Ime Warlord Chipmonk ste morda zasledili pred štirimi leti, ko je pod okriljem Založbe Radia Študent (ZARŠ Records) izšla kompilacija CTRL N: Poglavje slovenske elektronike, za katero je takrat Warlord Chipmonk aka Gašper Letonja prispeval eno izmed skladb. Verjetno vas je več takih, ki Gašperja poznate kot kitarista (post) metalcev The Canyon Observer. Tokrat kitarske riffe postavljamo nekoliko na stran in izpostavljamo Gašperjevo solistično ustvarjanje elektronske glasbe, ki jo bo v polni meri moč slišati na njegovem dolgometražnem prvencu Nicotiana Tabacum.
 


ZERGON

Aleš Hieng – Zergon je DJ, producent elektronske glasbe in zvočni umetnik, ki deluje tudi na področju avdio-vizualnih performansov in širokega polja naredi-sam elektronike. Zanimajo ga tako klubska elektronska glasba kot zvočni in avdio-vizualni eksperimenti. Njegov zvočni spekter se razteza od deep house, techno in IDM žanrov vse do hrupne godbe in abstraktne drone zvočnosti. Izdajal je pri založbah Chilli Space, Synaptic Pathways in Kamizdat. Sodeluje z umetniki_cami, kot so Robertina Šebjanič in Ida Hiršenfelder.

---


KAMIZDAT (2006) je Slovenska spletna založba, usmerjena v izdajanje lokalnega glasbenega ustvarjanja v širokem spektru raznolikih večinoma elektronskih žanrov. Že od leta 2006 so izdaje na voljo kot prost prenos pod pogoji Creative Commons licenc in kot fizične, ročno izdelane izdaje v izvirno oblikovanih embalažah, ki so posledica sodelovanja z lokalnimi ustvarjalkami in ustvarjalci.


Kamizdat izdaje in koncertni cikel Kamizdat Rentgen v produkciji zavoda Emanat nastajajo v sodelovanju z Ljubljanskimi prizorišči: Kavarna Pritličje, Galerija ŠKUC (ŠKUC, Škuc Gallery), KUD Channel Zero in s finančno podporo Mestne občine Ljubljana in Ministrstva za Kulturo RS.