Repetitor, Escape-ism, Lime Crush

17. maj
Gala Hala, Ljubljana

FB dogodek

Vremenska napoved za Ljubljano: sredi maja bo po prestolnici tri dni pustošil beograjski gromoglasni tornado!

Spomladi leta 2009 je na oder Menze pri koritu stopil beograjski trojec Repetitor in "s prve" navdušil poln klub. Ob desetletnici prvega nastopa pri nas se garažna post-punk atrakcija Repetitor vrača v ljubljansko klubovje s kar tremi zaporednimi koncerti – po vzorcu nepozabnih in razprodanih 3-dnevnih turnej po Beogradu in Zagrebu!

Z bržkone najintimnejšim ljubljanskim koncertom doslej bodo 16. maja podkurili v Klubu Gromka, z neizprosno razpaljotko 17. maja pretresli nedrja Gala Hale in tridnevno etapo 18. maja zaključili z eksplozivnim nastopom v Orto Baru – vsak večer samostojno poglavje s premešanimi setlistami in različnimi predskupinami!

Na koncertu v Gali Hali bodo ozračje ogrevali Escape-ism, projekt vsestranskega ameriškega posebneža Iana Svenoniusa, pevca in frontmana zasedb The Make-Up, Chain and the Gang, Nation Of Ulysses, pisatelja, režiserja, talkshow voditelja in nasploh vsestranskega in lucidno-kontroverznega avtorja, ter avstrijski Lime Crush – prikupen mutant Teen Beat, X-Ray Spex, Shonen Knife in Die Tödliche Doris s pridihom zelene, rumene in sveže.

 

 

---

Moonlee Records je neodvisna založba iz Ljubljane, ki pod taktirko sladko-kisle limonce Mr. Moonleeja skrbi za zvočne zapise številnih raznovrstnih bendov z območja bivše Jugoslavije. Z naborom bendov od Repetitor do Borghesie, od Bernays Propaganda prek ŽEN in Seine do Damirja Avdića, od bendov Debeli Precjednika do Nikki Louder se uvršča med zanimivejše in prodornejše indie založbe na Balkanu. V zadnjih letih se intenzivneje posveča tudi dogovarjanju za koncerte za svoje bende (Moonlee booking).

 

"Namesto rojstnodnevnih floskul samo preprosto dejstvo  založbe Moonlee Records, kot jo poznamo, verjetno ne bi bilo, če ne bi bilo tudi takšnega Radia Študent, kot ga poznamo. Mr. Moonlee zato ob okrogli obletnici želi, da se gnete eter še veliko let in da Radio Študent dočaka vsaj neokroglih 89,3!"