Nikki Louder, Omega Sun

27. april ob 22.00
MIKK Murska Sobota

FB dogodek

la

 

OMEGA SUN

Koprski Omega Sun so svoj prvi studijski album naslovili Opium For The Masses. Na albumu se v vseh šestih skladbah gibljejo med stoner rockom in heavy doomom. V besedilih se ukvarjajo z vprašanji drog, vere in človeških odnosov. Naslov albuma je metafora za vse, kar izpira možgane sodobne družbe.

Skupina je posnela album v Ostudiju 6 v Novi Gorici, pri čemer je Cigo sodeloval kot producent. Zelo so si prizadevali, da bi zvok čim bolj približal tistemu, kar nam predstavljajo v živo. Opium For The Masses se priporoča tistim, ki imajo radi skupine, kot so Kyuss in Unida, Soundgarden, Nebula itd. Omega Sun imajo še eno posebnost: njihov retro nas ne ponese v sedemdesta leta, ampak v devetdeseta.


Nikki Louder

Nikki Louder je kaotični noise rock trio iz okolice Kamnika, ki ima za sabo preko 150 koncertov širom bivše Jugoslavije in tudi več turnej po srednji Evropi in Veliki Britaniji. Nikki Louder si po svojih štirih dolgometražnih ploščah za svoje intenzivno, kaotično in hrupno muziciranje zaslužijo naziv prvaki slovenskega hrupnega rocka. Skupino oblikujeta udarnost in brezkompromisnost – poslušalca rešetajo s hitrimi in surovimi rafali energije, ki surfa na razbijaškem bobnanju in kitarskem hrupu ter v melodičnih preobratih le za trenutek zastane, zgolj kot kratek predah pred ponovnim skokom v novo zvočnike parajočo nevihto. Raztrgani vokali, ki se nenehno sprehajajo po tanki meji artikulacije in kričanja, še dodatno začinijo in čudovito povežejo celotno sliko. Nikki Louder ponujajo kaotično hardcore/math-core/noise izkušnjo, ki pa kljub združevanju številnih raznovrstnih vplivov zveni kompaktno in zaokroženo. In to je odlika velikih bendov. Impresivno.

 

---

MIKK Murska Sobota je mladinski center, ki mladim nudi prostor za kvalitetno preživljanje prostega časa, oblikovanega po njihovi meri. Nahaja se znotraj gradu Murska Sobota v centru idiličnega mestnega parka. "Alternativna godba v Murski Soboti" je projekt, ki ga v Mladinskem informativnem in kulturnem klubu Murska Sobota gojimo že od leta 2001. Je celoletni koncertni cikel, ki skozi leto na približno 25 koncertnih dogodkih v Prekmurje povabi okoli 50 aktualnih "neodvisnih in nadžanrskih" domačih in tujih glasbenih izvajalcev. Programski vodja v MIKK-u je Vladimir Petković, ki skrbi za promocijo in povezovanje mladih in neuveljavljenih ustvarjalcev v regiji. Bogato koncertno dogajanje je lepo sprejeto v lokalnem okolju, v vseh teh letih pa je MIIKK Murska Sobota tudi zaradi koncertov postal prepoznaven izven svojih regionalnih meja. S koncerti v MIKK-u želimo širiti obzorja kritičnega razmišljanja med mladimi. Znotraj MIKK-a organiziramo tudi festival "Delu čast in oblast" ter "festival MIKK", smo pa tudi soorganizatorji festivala "Soboški dnevi".

 

"Radio Študent, ostani pokončen & kritičen tudi v bodoče! V MIKK-u te imamo radi, prosimo te, da še naprej odkrivaš mlade in kakovostne glasbene ustvarjalke_ce in nam jih predlagaš preko svojega etra!"