Haiku Garden, All Strings Detached

25. maj
MKC Pri Rdeči Ostrigi, Škofja Loka

FB dogodek

haiku

 

Haiku Garden

Ljubljanski shoegaze/neopsihedeličen bend, ki je leta 2016 izdal znameniti EP Waver, s katerim je prekrižaril lep del tujine (Avstrija, Češka, Anglija, Poljska, Rusija, Srbija, Hrvaška) ter domače občinstvo ogreval za velika imena, kot denimo benda SUUNS ter The Jesus and Mary Chain. Nedavno so izdali prvi dolgometražec z naslovom Where If Not Now, ki je deležen številnih odličnih recenzij doma in v tujini. Mladina ga je proglasila za domačo ploščo leta, na znamenitem portalu Muzika.hr pa je pristal na drugem mestu najboljših albumov iz Ex-Yu regije.


All Strings Detached

All Strings Detached je minimalističen ženski duet, ki je leta 2014 izdal odlično sprejeto ploščo Heavy Rain ter se z njo postavil v vrh domače alternativne glasbene scene. Tudi z drugim albumom There's Something Painful About The Pearls (2017) nam Jana in Vesna nesramežljivo odpirata okna njunega intimnega sveta. Njune zgodbe so ženske zgodbe. Nežne, divje, tenkočutne, melanholične, mračne, vendar predvsem osebnoizpovedne in zato izrazito žive.

 

---

V samem jedru legendarnega, že več kot dvajset let delujočega, škofjeloškega mladinskega in medgeneracijskega kulturnega centra Pri Rdeči Ostrigi, ki ga je vse od samega začetka odlikoval pester kulturni program (od koncertov, gledališča, razstav do predavanj), je pred desetimi leti vzniknilo memorialno seme. V sledečih letih se je "Festival In Memoriam prof. Peter Hafner" iz malega lokalnega festivala razvil v enega od pomembnejših gradnikov domače neodvisne scene, hkrati pa mu je treba priznati velik pomen za lokalno okolje, saj s svojo programsko usmeritvijo ostaja škofjeloški steber drugačne in neodvisne kulture. Ne pozabimo, scena je tako močna, kolikor je močan njen najšibkejši člen, v našem primeru – lokalna prizorišča na periferiji.

"Navkljub takšnim in drugačnim težavam je Radio Študent še vedno eden od najpomembnejših stebrov domačega neodvisnega kulturnega polja. RŠ, scena te podpiše. Upamo, da bomo nazdravljali tudi ob 100-letnici."