Dubzilla, Jagvetinte Jagvetinte

4. maj ob 22.00
Klub Metulj, Bistrica ob Sotli

FB dogodek

dub

Dubzilla

Dubzilla je ena izmed redkih domačih dub zasedb. Nič ne de, saj je mogoče prav zato njihova verzija tako imenovanega "podgurskega duba", osoljena s ščepcem post-rocka, še toliko bolj slastna in gurmanska. V zadnjih letih so postali prepoznavni tudi kot spremljevalna skupina Klemna Klemna, s katerim so posneli hit Zmagovita dirka, v lanskem letu pa je izšel njihov zadnji album Post Dub Impressions pod okriljem Založbe Radia Študent.

 

Jagvetinte Jagvetinte

Jagvetinte Jagvetinte je derivat zasedbe nevem nevem, ki občinstvo gromoglasno napada s kombinacijo bobnov, kitare in poezije, glavni vokalist pa ne prizanaša niti samemu sebi.

 

---

Klub Metulj je skupnostni, koncertni, izobraževalni in socialni prostor. Koncertno aktiven že 23. leto. Prostor so za prostočasne aktivnosti krajani uporabljali že od 60. let prejšnjega stoletja. Od leta 1999 za prostor skrbijo člani Mladinskega društva Bistrica ob Sotli v sodelovanju z občino in lokalno skupnostjo. Klub Metulj na prireditvenem področju poleg rednih koncertnih ciklov sodeluje tudi v organizaciji mednarodnega kongresa Improcon, aktivističnega festivala Defencing in rezidenčnega programa The Residents. V letu 2019 Klub Metulj odpira še vrata studia na meji in ustanavlja založbo ali dve.

"Redno se na klubskem ozvočenju posluša Radio Študent in naj bo tako tudi v prihodnje. Vse najboljše, Radio Študent. Viva!"