Baroni Betona Afterparty

Klub K4, Ljubljana

FB dogodek

baroni

Košarkarske mrežice bodo raztrgane, razposajena in nadaljevanja željna publika pa po bo koncertnem delu Baronov Betona nadaljevanje dogodka našla v najbližji rapersko/traperski postojanki - Klubu K4. Štirka je zgodovinsko gledano prvi klub z rednimi hiphoperskimi večeri v Sloveniji, v njej pa so se mojstrili danes najbolj znani domači hiphop DJ-ji.

V štirki bomo na velikem flooru z DJ-skimi prvokategorniki ljubljanske kotline brskali po analih zgodovine rapa na eni strani, na drugi pa bo mlajša generacija paradirala po zvoku sodobne traperske in aktualnejše raperske produkcije.

Veliki floor bo kot osrednji gost s svojim setom počastil človek, ki je na frekvence Radia Študent prvi pripeljal hiphop, za nameček pa je pionirsko poskrbel celo za prvi studijsko posneti in na CD izdani slovenski rap komad “Hamlett Rap”. Govorimo o Mc Branetu, katerega ime je svojevrsten paradoks, saj gre v prvi vrsti za legendarnega klubskega DJ-ja, ki je že v zgodnjih devetdesetih sukal muziko v kleti K4, živel v londonskem squatu in v svojo oddajo redno in povsem namerno vkapljal pionirske raperske komade Eric B & Rakima, Public Enemy, Kool G Rapa & Dj Pola, A Tribe Called Questov in drugih. Legenda se za obletniško priložnost vrača za gramofone v hiphoperski maniri, ob njem pa bodo gramofone na velikem flooru preverjeni, z enciklopedičnim znanjem obdani člani prve DJ peterke.

Mali floor bo namenjen aktualni, sveži, bolj trapersko navdahnjeni raperski produkciji bazirani na 808-icah, hi-hatih in močnih subih, ki so sestavni del sodobnega (t)raperskega plesnega podija.

Popotovanje od zgodovinskih rap trenutkov, old schoola, golden ere, hiphoperske gurmanije na velikem odru, do zvokov sodobnih klubskih poskočnic na malem.

 

veliki floor:

MC BRANE (Radio Cona)
BAKTO (Tetkine radosti)
BORKA (Rx:tx, Radio Študent)
K’POW (Gor)
ZHE (Pod pritiskom)


mali floor:

DVS (Tigerbalm, Radio Študent)
JUNKER (Spejs, Radio Študent)
WHITE AF (Radio Študent)


- - - - -

STAROSTNA OMEJITEV / AGE LIMIT: 18+

VSTOPNINA / ENTRANCE FEE:
3€ < 12h <5€
3€ ALL NIGHT z zapestnico Baroni betona